Hem
PGP-nyckel
Länkar

Cykel
  Uthyrning
  QR
  Grace
  TT

Politik
åsikter och stadsplanering

Musik

Foto
Bilder och berättelser

Promenad
En tur i Uppsala

Jouta SWB


Joutan på väg från Göteborg till Köpenhamn juni 2001

Joutan var min första liggcykel, och till 2005 min vanligaste cykel för längre pendling, långfärd och motion. Nu har den blivit vinter- och reservfordon, och står mest i garaget sommartid med utlånat nackstöd. Annars fungerande, dock.

Fakta

Tillstånd Såld
Tillverkad sent 1990-tal i Holland
Inköpt 2001

Historik


Joutan i originalskick, bild från annonsforum på liggister.org

17 juni 2001 köpte jag cykeln av Anders Näzlund, då i Göteborg. Under resan ner tog jag bort slagen kring kedjan, som inte ville fungera. Cykeln hade dock ett kedjeskydd märke Rex, som inte syns på bilden.

April 2002 lossnade huvudröret från fjädringsklumpen i 10 km/h fart under åkning. Cykeln vek sig som hästar gör i tecknad film när en alltför tung person sätter sig på dem. Svårt det här med rostfritt tydligen, även för Jouta-folket ... Svetsat och lagat i juni av Janne Nilsson, en god vän, järnvägare och tidigare granne. Vi passade även på att sätta dit nya främre stol-stag, en detalj som tydligen är känslig och hade gått sönder tidigare. (Jag använde slangklämmor i mellantiden.)

Sommaren 2002 var det gamla klena plasttrissorna hela slut. Nya i hårt trä (plommon) fungerade.

Oktober 2002 bytte jag den relativt lätta med tyvvär stela RST-gaffeln (hade fastnat redan från början, gav mig lite prutmån) mot en enkel Ballistic-gaffel från Clas Ohlssons rea. Har fungerat för vad jag förväntade mig, dvs bekvämare åkning. Ingen gaffel för hårda tag i skogen, men det är inte cykeln heller gjord för.

Mars 2003 var trätrissorna slut. Ett par gamla rullskridskor blev lösningen. Dessutom är kedjelinjen omjord med ett nytt stag, så att kedjan inte går bredvid sig själv någon gång. Rakare linje, mycket bättre på största klingan.

Maj 2003 fick cykeln ett ordinarie kedjeskydd i aluminium, med förlängning ända till under stolen. Dels ville jag slippa riskera olja på benen, dels hade det tidigare roterande skyddet inte hindrat ståcyklister i klungkörning att ändå känna viss oro. Senare kompletterat med en liten flik så att inte trissorna slungade upp olja på ovansidan av kedjeskyddet (!).


Joutan utanför Västerås domkyrka 20/9-2003

Sommaren 2003 har jag fortsatt fälla tillbaka stolen mer och mer, tills knäna är långt ovanför horisonten. Man vänjer sig. Ett nackstöd lånat från TT hjälpte också till.

November 2003 gick ett lager till bakfjädringen sönder på ett svåråtkomligt sätt. Jag har lagat det tillfälligt med ett "glidlager" av spik, fungerar tillfälligt. Har åkt Kävesta (Hallsbergs kommun) - Uppsala i alla fall med konstruktionen.

Januari-februari 2004 har jag ordnat upp elsystemet. Bl.a. fungerande instrumentpanelbelysning, generatordriven diodlykta på bakskärmen och en extra 20W framlampa för löstagbart batteripaket.

Mars 2004 såg vevlagret ut att ha gått sönder. Det visade sig dock bara vara att banka in med en hammare. Verkar vara i gott skick, och tur är det - ingen cykelhandlare jag träffat har sett denna ogängade kasett-typ. Cykeln fungerar bra, men ser tämligen sliten ut.

18 augusti 2004 fick cykeln en behövlig renovering. Fjäderlagret är lagat (nya kasettlager för 150 kr), cykeln nymålad och med helt ny klädsel på stolen (av isoleringsrör, smältlim och Solarfilm). En hål som läckte olja genom kedjeskyddet är också åtgärdat. Dessutom har jag av en slump hittat ett reserv-vevlager, på en modern DBS barncykel.


Joutan med bakkåpa, trädgården hemma i Uppsala 6/9-2004

6 september 2004 är "Jouta version 2" provkörd. Cykeln har också fått en grön bakkåpa med småfack, lock och inbyggt lyse. Kåpan är gjord av plywood, ribbor, isoleringsmatta och duk. Tyget var svårt att limma mot duken, men gick. Även ny vattenflaskhållare, grön (ungefär) kudde, och ny kabelväg till bakbromsen.

30 maj 2005 förstärkte jag bakkåpan efter flitigt användande under vinter och vår. Cykeln har annars rullar på rätt bra (ny växelvajer, ett nytt däck och lite andra småsaker) och har bl.a. varit med på EUstaff.

januari 2008 blev gamla Joutan upprustad för vinterbruk med nytt bekvämare QR-stil-styre, nya vajrar + höljen, nytt elsystem med Luxeon-framlyse + navgenerator mm. Tidigare under sommaren fick den också en ordentlig genomgång med bl.a. ny drivlina och omklädd stol inför ev försäljning.

juni 2010 såld till Nederländerna, till samma ort där den en gång tillverkades. (Från Delft fick jag i stället senare hem en Optima Orca som tar över för vintercykling och tung långfärd.)

Ritning

jouta.jpeg jouta.dxf