Hem
PGP-nyckel
Länkar

Cykel
  Uthyrning
  QR
  Grace
  TT

Politik
åsikter och stadsplanering

Musik

Foto
Bilder och berättelser

Promenad
En tur i Uppsala

Mellanstor kärra


I drift sedan våren 2006.


Som personvagn med tak, bänk och mjuka kuddar. Foto: Jesper Cervin

Fakta

Tillstånd I drift
I drift 2006
Kapacitet 200 kg
Utrymme 120 x 84 cm (passar europapall)
Fäste Baktriangel. Bör passa alla cyklar.


Ramen nästan färdigsvetsad. Foto: Martin Rosén

Konstruktion

Ritning

mellan.pdf mellan.dxf

Material

  • Ca 10m 40x40x1.5 mm fyrkantsrör (två längder på 6m)
  • Ca 0,5 m 40x4 mm plattjärn
  • Ca 0,5 m 40x2 mm (eller 3 mm) plattjärn
  • Två 406 mm hjul (451 går troligen bra också, men mindre däckutbud)
  • Två bakstänkskärmar till 406 mm hjul
  • Vinkel-kulled M16 (andra storlekar går bra) med brickor och låsmutter
  • Två 40 mm M10 skruv med låsbrickor och vingmutter
  • Trä (7 st 120 mm bred 120 cm lång till golvet) och träskruv / spik till korgen

Bygge

Börja att kapa rör enligt ritningen. Om du tänker kapa flera i taget, skär noggrant och räkna med bredden på kapklingan. Sätt ihop delarna på en plan yta / jigg. Börja med de inre rören (gröna på bilden). Se till att alla vinklar blir 90 grader: antingen att diagonalavståden är lika (om rören är lika långa), eller med vinkelhake. Jag använder 90-graders magnetfix, men de räcker inte i sig för att ge exakt 90 graders vinklar.

Sätt därefter fast det långa röret till vänster och sen baksida, högersida och framsida. Röret närmast cykeln är lite speciellt. Dels är det en ovaligt vinkel, dels kan fogen behöva slipas ner lite i överkanten för att vinkla upp röret i höjdled. Detta för att passa höjden på den vanligaste cykel du hade tänkt ska dra kärran. En förhöjning på 10-20 cm är normal.

Hjulfästen (dropouts)

Gör hjulfästen av en bit plattstång. Jag använde 4 cm 40x4 mm, borrade ett 10 mm hål mitt på och sågade upp resten. Svetsa fast fästena exakt 1 cm in på ramen. Lättast är detta att göra genom att sätta fast dem i ett hjul. Ang. navbredd: många 406-hjul är 91 mm breda, men vissa kraftigare är 100 mm. Det går naturligtvis att sätta fästena närmare kanten och använda 91 mm-hjul som de är, men om du vill kunna använda både och får man lov att lägga lämpligt tjocka brickor emellan när man kör med ett 91 mm brett hjul. Använd då ett 100mm-hjul som jigg. Runda av fästena på insidan, så blir hjulen lättare att montera.

Dragkrok


Koppling till cykel, fästs framför bakaxeln på vänster sida.


Detalj av dragkrok. Avrundade distansbitar för större rörlighet.

Fästet till cykel är gjort av två 4x40 mm plattjärn och en fästanordning. Dessutom sitter det två klossar (4x6 mm ungefär) nära och parallelllt med kanten, för att dåligt åtdragna skruvar inte ska lossna direkt. UPPDATERING: L-kärran har numera en dyrare men extra precis dubbelsidig kullänk, säkerhetskedja och ett vältskydd inspirerat av Bikes at Work.

Säkerhetsskäl är det också som ligger bakom att båda skruvarna sitter innanför stagen - det räcker med en för att kärran ska sitta fast. Dessutom gör denna lösning att fästet även passar på cyklar med ett enda (men platt) bakgaffelrör, ex. många fabrikstillverkade liggcyklar. Då måste dock båda skruvarna dras åt ordentligt.


Mellanstora kärran med en lagom stor last av 6 st cyklar


Fyra resenärer, förare och konduktör.